Stagii de practica inovative si interdisciplinare

1. MANAGEMENTUL PROIECTULUI

1.1. Managementul proiectului (este realizat pe toata durata de implementare); managerul de proiect va fi ajutat de către o echipa suport alcatuita din: Responsabil financiar, Responsabil informare si publicitate, Responsabil IT, Asistent manager, Secretar )

1.2. Informarea si publicitatea  (se vor organiza:1 conferinta de lansare, 1 conferinta de finalizare a proiectului, 2 conferinte de presa; se va realiza un site web; se vor realiza si distribui materiale publicitare (pliante, postere, rollup-uri)

2SELECTIA SI IMPLICAREA IN ACTIVITATI A GRUPULUI TINTĂ (200 de studenți ai Universității din Craiova și 100 de studenti ai Universității de Medicină și Farmacie din Craiova; se va acorda o atentie deosebita respectarii principiului egalitatii de sanse si a nediscriminarii in functie de gen, religie, nationalitate etc.)

3.FACILITAREA TRANZIȚIEI DE LA EDUCAȚIE LA UN LOC DE MUNCĂ PRIN STAGII DE PRACTICĂ PERFORMANTE LA POTENȚIALI ANGAJATORI

3.1. Elaborarea si semnarea parteneriatelor/convențiilor de practica  intre Universitatea din Craiova, Universitatea de Medicină și Farmacie  si centre de practică

3.2. Desfasurarea stagiilor de practica ale studenților din grupul ținta (expertii implicati in aceasta activitate –17 Experti Coordonatori practica si integrare pe piata muncii și 17 Experti tutori de practica- vor elabora un ghid intitulat <Lectii invatate in implementarea proiectului Stagii de practica inovative si interdisciplinare> ce va contribui la asigurarea sustenabilității proiectului)

4.  REALIZAREA UNUI SISTEM DE INFORMARE COORDONATĂ INTRE UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA SI SECTORUL PRIVAT IN VEDEREA CRESTERII RELEVANTEI INVATAMANTULUI SUPERIOR IN RAPORT CU PIATA MUNCII ce va cuprinde  două paliere :

  • se va crea o rețea de colaborare in domeniul ocupării si formarii profesionale
  • se vor face propuneri concrete in vederea creșterii calității formării profesionale a studenților

4.1.Activitati de consiliere in cariera pentru studenții din grupul țintă (în acest scop se vor organiza sesiuni de lucru in cadrul carora studenții vor învăța să realizeze un CV, o scrisoare de intentie si vor simula prezentarea la un interviu de angajare)

           SINTEZĂ ACTIVITATE Decembrie 2020 – Ianuarie 2021

           În lunile decembrie 2020 și ianuarie 2021, în cadrul proiectului POCU/626/6/13/132565, „Stagii de practică inovative şi interdisciplinare”, conform activităţii A.3.2. – Desfășurarea stagiilor de practică ale studenților din grupul țintă, studenții de la facultățile: Litere, Științe, Teologie, Medicină și Farmacie au desfășurat următoarele activități:

  • activităţi cu caracter formativ, în centrele de practică selectate, propunându-şi să formeze / să dezvolte studenţilor anumite abilităţi practice, de aplicare a cunoştinţelor şi capacităţilor de soluţionare a problemelor atât în domeniul de studii realizat, cât şi în împrejurări noi sau necunoscute, în conformitate cu planul de învățământ al fiecărei specializări – studenții de la specializările Comunicare și relații publice, Jurnalism, Teologie pastorală și masteranzii de la specializarea Studii de limba și literatura română;

           Stagiile de practică s-au efectuat în 7 centre de practică,  instituții din Craiova, în baza unui Acord de parteneriat și a convențiilor de practică, sub supravegherea unui tutore desemnat de instituția parteneră și a unui îndrumător de practică, cadru didactic, desemnat de organizatorul de practică.

  • activităţi interdisciplinare, propunându-şi construirea unor conexiuni între discipline diferite şi asigurarea transferului de competențe dintr-o disciplină în alta – studenții de la specializările Sociologie, Fizică medicală, și cei de la facultățile de Medicină și Farmacie.
SINTEZĂ ACTIVITATE MARTIE 2021 – APRILIE 2021
Experți activitate tranziție de la școală la viața activă și coordonatorul activității
 
           A 4.1. Realizarea unui sistem de informare coordonată între Universitatea din Craiova și sectorul privat în vederea creșterii relevanței învățământului superior în raport cu piața muncii
           În luna martie 2021, a șaptea lună de desfășurare a proiectului, experții activității tranziție de la școală la viața activă au realizat întâlniri dintre studenții grupului-țintă și reprezentanții potențialilor angajatori. Astfel, au fost organizate întâlniri între:
– studenții Facultății de Litere și un reprezentant al unui potențial angajator, respectiv Grupul editorial Aius Craiova, în persoana dlui Petrișor Militaru.
– studenții Universității de Medicină și Farmacie din Craiova și dr. Grigoriu Carmen (medic, manager medical, Spitalul Orășenesc Balș, jud. Olt), potențial angajator.
– studenții Facultății de Științe Sociale și dna Andreea Niță, președintele Asociației de Consultanță și Consiliere Economico-Socială Oltenia (A.C.C.E.S Oltenia), potențial angajator. 
Studenților Facultății de Teologie Ortodoxă (specializarea licență) le-a fost prezentată tema Ergonomia angajatului.
           
          În luna aprilie 2021, a opta lună de desfășurare a proiectului, experții activității tranziție de la școală la viața activă au realizat întâlniri dintre studenții grupului-țintă și reprezentanții potențialilor angajatori. Astfel, au fost organizate întâlniri între:
– studenții Facultății de Litere și un reprezentant al unui potențial angajator, respectiv Evobrand Craiova, în persoana dnei Camelia Ciocănaru – Owner & Executive Manager.
– studenții Universității de Medicină și Farmacie din Craiova și dl. Vlașceanu Cătălin, manager farmacie Belladonna Craiova, reprezentant al unui potențial angajator. 
Studenților Facultății de Științe Sociale (specializarea licență) le-a fost prezentată tema Importanța organizării timpului de lucru.